Warmtekussen voor pup (klein)

Warmtekussen 71 cm x 94 cm

48.75

✔ Gratis advies van de dierenarts +31 (0) 73 – 760 04 75
✔ Geen verzendkosten bij bestelling boven de € 40,00
✔ Binnen 1 – 3 werkdagen geleverd

Gemiddelde beoordeling:

Service van 4pups.nl

✔ Totaalpakket voor jouw zwangere hond en pups

✔ Veilig online bestellen en betalen

✔ Geen verzendkosten boven de € 40,00

✔ Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
✔ Bel naar +31 (0) 73 – 760 04 75
✔ Mailen naar [email protected]

Beschrijving

Klein warmtekussen voor pup (klein)

  • Formaat warmtekussen voor pup 71 x 94 cm;
  • Fungeert op natuurlijke wijze als centrale verwarming;
  • Warmtekussen voor de pasgeboren puppy’s;
  • Jonge dieren hebben warmte nodig;
  • Geen kabels/extra warmte zonder elektriciteit.

Juiste temperatuur vaststellen

Om de juiste temperatuur vast te stellen, leg je bij voorkeur de thermometer op de warmste plek in de werpkist. Elk ras en elk nest stelt andere eisen. Het belangrijkst is dat je jouw pup steeds observeert en inschat of de temperatuur in de opfokbak omhoog moet of omlaag!

Temperatuur eerste week

De eerste week is het van belang de nesttemperatuur in de werpkist goed in de gaten te houden. Pups kunnen namelijk de eerste week na de geboorte hun eigen lichaamstemperatuur niet zelf reguleren. Onderkoeling is daardoor doodsoorzaak nr 1.

Om de juiste temperatuur in de bak vast te stellen, leg je bij voorkeur de thermometer op de bodem van de werpkist op de warmste plek. Deze temperatuur wordt je richtlijn waarna je jouw pups gaat observeren. Elk ras en elk nest stelt andere eisen. Het belangrijkst is dat je zelf jouw pups steeds observeert en inschat of de temperatuur in het nest omhoog moet of omlaag! Zorg dat er in de werpkist (groot of klein) altijd een warm deel en een koeler deel is. Pups moeten kunnen kiezen of ze in de warmte of juist op een koelere plek gaan  liggen. Kan dit niet dan ligt het risico op uitdroging op de loer. Hun ogen en oren zijn misschien nog niet volledig ontwikkelt, maar hun gevoel is prima. Pups die op een hoopje kruipen op de warmste plek in het nest en soms erg luidruchtig zijn, kunnen vaak een wat hogere temperatuur gebruiken.

Warmtelamp / verwarmde bodem

Gebruik je een warmtelamp, hang deze dan enkele schakels lager. Gebruik je een verwarmde bodem met thermostaat zet deze dan 1 of 2 graden hoger. Heb je een warmtemat zorg dan dat de warmste kant omhoog ligt. Is dit niet voldoende, gebruik een lamp extra.

Gaan de pups juist heel erg verspreid in de werpkist liggen, zoeken ze de koelste plekken op en/of zijn ze te rustig, dan is de temperatuur te hoog en hang je de warmtelamp enkele schakels hoger, zet de thermostaat van de verwarmde bodem één of twee graden lager of draai de warmtemat om naar de koelere kant.

Voel regelmatig aan jouw pups of ze niet uitdrogen door de huidplooi op de rug op te tillen. Zakt deze niet direct terug maar blijft de huidplooi staan, controleer de temperatuur in het nest en stel vast dat jouw pup voldoende drinkt!

 

Be the first to review “Warmtekussen voor pup (klein)”

*

Goed te combineren met