Warmtelamp voor pups

Voor een constante nesttemperatuur

35.95

✔ Gratis advies van de dierenarts +31 (0) 73 – 760 04 75
✔ Geen verzendkosten bij bestelling boven de € 40,00
✔ Binnen 1 – 3 werkdagen geleverd

Gemiddelde beoordeling:

Service van 4pups.nl

✔ Totaalpakket voor jouw zwangere hond en pups

✔ Veilig online bestellen en betalen

✔ Geen verzendkosten boven de € 40,00

✔ Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
✔ Bel naar +31 (0) 73 – 760 04 75
✔ Mailen naar [email protected]

Beschrijving

Warmtelamp voor pups waarom?

Bij een pasgeboren pup is een constante nesttemperatuur van ongeveer 32 graden Celsius essentieel. In de eerste levensweek kan een puppy zijn eigen lichaamstemperatuur nog niet zelf reguleren. Onderkoeling is de grootste reden dat pups het in de eerste week niet redden.

Juiste temperatuur vaststellen

Let op……die 32 graden is een richtlijn. Om de juiste temperatuur in de werpkist vast te stellen, leg je bij voorkeur de thermometer op de bodem van de werpkist op de warmste plek. Deze temperatuur wordt jouw richtlijn waarna je jouw pups gaat observeren. Elk ras en elk nest stelt andere eisen. Het belangrijkst is dat je zelf jouw pups steeds observeert en inschat of de temperatuur in het nest omhoog moet of omlaag!
Zorg dat er in de werpkist (groot of klein) altijd een warm deel en een koeler deel is. Pups moeten kunnen kiezen of ze in de warmte of juist op een koelere plek gaan  liggen. Kan dit niet dan ligt het risico op uitdroging op de loer. Hun ogen en oren zijn misschien nog niet volledig ontwikkelt maar hun gevoel is prima.

Pups die op een hoopje kruipen op de warmste plek in het nest en soms erg luidruchtig zijn, kunnen vaak een wat hogere temperatuur gebruiken. Gebruik je een warmtelamp, hang deze dan enkele schakels lager, gebruik je een verwarmde bodem met thermostaat zet deze dan 1 of 2 graden hoger, heb je een warmtemat zorg dan dat de warmste kant omhoog ligt. Is dit niet voldoende, gebruik een lamp extra.

Gaan de pups juist heel erg verspreid in de werpkist liggen, zoeken ze de koelste plekken op en/of zijn ze te rustig, dan is de temperatuur te hoog en hangt u de warmtelamp enkele schakels hoger, zet de thermostaat van de verwarmde bodem één of twee graden lager of draai de warmtemat om naar de koelere kant.

Voel regelmatig aan uw pups of ze niet uitdrogen door de huidplooi op de rug op te tillen. Zakt deze niet direct terug maar blijft de huidplooi staan, controleer de temperatuur in het nest en stel vast dat uw pup voldoende drinkt!

Ons advies

Voor een reeds verwarmde ruimte is 150 watt genoeg. De temperatuur in de werpkist zal circa 7-8 graden worden verhoogt. Hang de warmtelamp op minimaal 50 cm hoogte boven de liggende teef. Controleer de temperatuur met een thermometer en bepaal dan of de lamp omhoog moet of niet.
Rood licht heeft de voorkeur boven wit licht, omdat rood licht het dag-nacht ritme niet verstoord.

Specificaties

  • Verwarmingslamp 150W compleet met dimmer

Be the first to review “Warmtelamp voor pups”

*

Goed te combineren met